Legat Architects

Bring the Outside In

Nine-foot-high glass walls display Lake Oakton and part of the Lee Center for Science and Health Careers. Vibrant colors, patterns, and glass etchings reinforce the outdoor connection.

oaktoncommunitycollege-studentcenter-views
oaktoncommunitycollege-studentcenter-woodwall

Cozy Quarters

A feature wall of reclaimed barn wood includes a slender fireplace.

Invitation

The glass wall invites students passing in the corridor to explore the Student Center and the Oakton campus beyond.

oaktoncommunitycollege-studentcenter-corridor
oaktoncommunitycollege-studentcenter-planning

Student Inspiration

A team of student representatives participated throughout the design of the project. During planning, students and staff joined the Legat team on tours of student spaces at other college campuses.