Legat Architects

Community Focal Point

A clock tower with stone walls soars above the station and offers an observation deck.

“. . . a suburban treasure.”

tinley-park-metra-aerial

Time Sensitive

Based on the concept of time and schedule, the station is designed as two “clock hands” set on a concrete plaza “watch face.” The “hour hand” houses a waiting area; the “minute hand” houses the internet café and covered drop-off area. The intersection of the hands is a three-story clock tower housing the ticket office, mechanical room, and outdoor observation deck. Stone monuments around the plaza denote hour marks. Each monument depicts a period in Tinley Park’s history.

“Our goal is to engage the community like never before and identify physical spaces that connect emotionally with citizens. The Tinley Park project reacts perfectly.”